Monday, March 26, 2007

nyt fra Koh tao

okay allesammen... klar til endnu en opdate?! Det haaber jeg, for der er sket en hel masse siden sidst jeg skrev! Foerst skal i lige vide at jeg nu er ankommet til Koh tao som er en lille bitte thailandsk oe, beroemt for sine fantastiske scubadive muligheder. ja det er faktisk saadan at man nogle steder paa oen slet ikke kan faa et vaerelse/bungalow hvis ikke man samtidig booker et scuba kursus hos dem. Meeen hvis man booker et kursus kan man faa lov til at bo gratis i 4 naetter:-) Vi starter vores kursus i overmorgen og kan slet ikke vente! Imorgen tager vi bare en lille snorkeltur ud og sonderer terrenet og slikker lidt sol!!

Jeg vil paa forhaand lige undskylde for den ufattelige lange mail. Der er bare sket saa meget som jeg gerne vil dele med jer!!! haaber i kan baere over med det. Det er fuldt tilladt at laese den over flere omgange:-)

Men for at komme tibage til der hvor jeg forlod jer:

tirsdag d.13 var vi paa en meget koncentreret rundtur i Bangkok og omegn. Vores guide natalie lagde ud med at fortaelle os at "time is very important today" og hun havde soerme ret! Vi fortroed bittert at vi ikke havde poleret loebeskoene, for hu hej hvor det gik fra den ene attrakrtion til den anden. Foerst koerte vi hen til det flydende market, en ting som Bangkok er specielty beroemt for. Der betalte vi for en halv time i en paddleboat (lignende dem fra venedig, bare mindre og med en padle - meget aestetisk) saa sejlede vi rundt mellem de handlende og blev meget imponerede over deres enthusiasme og evne til at manoevrere baadene rundt hvis de spottede en koebeglad tourist (laes: signe og mig):-)
Derefter var vi inde og se en slangefarm, som havde et meget skraemmende men spaendende shov klar til os. Showet inkluderede bl.a en naervepirrende kamp mellem en kobra og en iller. Heldigvis skilte de de to dyr ad foer nogen kom alvorligt til skade, uh jeg var blevet gal ellers! Derudover saa vi de lokale vovehalse blive jagtet rundt i manegen af forskellige slanger, heriblandt den 4m lange python, som Signe og jeg, lettere skraemt fra vid og sans, bagefter fik slynget rundt om halsen, til fordel for kameraret. (ja jeg ved godt det var en cobra sidste gang, men nu er det altsaa en python!) Og vi saa en thai fange 3 slanger; to med haenderne og en med munden. Om vi var lettere rystede gadefter?! Njaarj da!
Saa havde vi lige 15 min til af fortaere en 20 retters buffet. "time is very important!" Hvorefter vi ufortroedent fortsatte til et stort. musikalsk og kuloert elefantshow. Vi saa de kaempemaessige dyr spille forbold, side paa halen og lave andre kunstner og fik demonstrationer af de praegtige krige man havde brugt elefanter i. Meget overvaeldende og imponerende. Bagefter kunne man faa taget billeder med elefantungerne:-) Efter elefantshowet var der et meget deprimerende krokodille wrestlingsshow, hvor de saakaldte wrestlere ikke lavede andet end at traekke de tydeligt irriterede krokodiller rundt i halen. Jeg heppede paa krokodillerne til sidst!!!
Efter et par snap shots af de dejligste elefanter hoppede vi igen i syvmilsskoene videre til Rosegarden hvor vi saa et kulturelt teaterstykke som indeholdt alt hvad der var typisk for Thailand. Der var danse, thaiboksing og lidt falde paa halen komedie - som de ioevrigt er ret glade for. Hvis i troede at jeg har en plat humor!!!!
Som afslutning paa den flyvende dag besoegte vi Gems gallery, en kaempe smykkeforretning som nyder godt af aedelstenshungrende tourister! De har i oevrigt smaa hajer i akvarierne!
Vi snuppede en omgang velfortjent thaimassage (i aegte "knik knak, vrid min ryg og saet dig paa mig-thai stil")

Onsdag d. 14 Var lidt meger dramatisk. jeg vaagnede midt om natten med halsbraend hele vejen ned i maven, feber og slem kvalme. Og saadan noget er altsaa skraemmende naar man er i et fremmet land med alle former for giftige insekter og jeg skal gi dig. I mine vildelser gik jeg fra at forestille mig at jeg bare ikke kunne taale mine nyerhvervede thailandste malariapiller, til at tro at jeg var blevet forbandet af en eller anden gammel thai med vorte paa naesen.
Naa men om morgenen ringede vi saa til en noedstilfaelde kontakt, Thomas Hansen, som henviste os til et privathospital i Bangkok. Det tog ioevrigt en time at koere de 10km i Bangkoks myldretid. -Toer slet ikke taenke paa hvordan de ville takle noget akut!
Paa hospitalet blev jeg straks smidt op paa en briks, mens 4 hvidklaedte thaiere stak et termometer i munden paa mig og blodtryksmaaler om armen (mjamen jeg mville jo mbare mtale med en mlaege!) Signe fik hentet en laege og det viste sig at mine saakaldte malariapiller (koebt paa det lokale apotek for en billig sum fordi jeg troede jeg var smart) faktist var piller mod infektioner!!?! og disse piller havde givet mig for meget syre i maven, og resulterede nu i at jeg fik to forskellige slags piller og en ordenlig dunk medivcin som jeg skulle hive frem til hvert maaltid. Dvs. paa restauranterne. Mange tak lokale apoteker!
Jeg foelte mig lettet og lidt dum da vi om aftenen tog bussen nordpaa mod Chiang Mai.

Torsdag d. 15 Ankom vi til Chiang Mai, tjekkede ind paa det dejligste Guesthouse med swimmingpool, restaurant og den dejligste lille vamsede, vimsende hund! Og aftenen besoegte vi det lokale natmarket og blev helt tabt i den lokale sport: at prutte om prisen! Kom hjem med lidt for mange baereposer, men hvad, det er jo billigt!:-)

Fredag . 16 Snupsede vi en heldagstur lidt op i bjergene til Long neck-stammen. De fleste af jer har nok gennem National geografic eller discovery hoert om denne stamme, hvis specielle touch er at kvinderne i en alder af 5-10 faar en masse messingringe om halsen. Hvorefter antallet af ringene foroeges hvert andet aar saa de til sidst har en meget lang hals! Vi fik at vide at den oprindelige grund var for at beskytte dem mod vilde dyr, hvorfor de ogsaa havde dem om anklerne. men nu var det bare for traditionens skyld og for at vaere specielle.
En sjov ting deroppe var at to unge piger pludselig flashede deres lidt foraeldede canon og ville have et billede af Signe og mig. Ved endnu ikke om de bare gjorde nar, men de virkede nu meget oprigtige!
Saa gik turen til endnu et elefantshow, hvis specielle touch var at de havde laert elefanterne at male blomster og elefanter. Og de udviste faktisk en hvis kreativitet, og sans for detalje, deres tonstunge korpus taget i betragtning!
Saa smuttede vi en tur forbi en abeskole hvor vi fik demonstreret hvordan manlaerte aberne at plukkekokosnoedder og mindre noettige ting som at cykle, slaa saltoer og dykke efter moenter. Paa det tidspunkt var jeg egentlig ved at faa nok af draesserede dyr i snor. Syntes egentlig mest jeg havde lyst til at lave en greenpeaseog slippe alle dyrene loes!! Har altsaa et problem med vilde dyr i fangenskab, hvis formaal; er at underholde tourister! Men det hjalp lidt da vi bagefter saa en lille abeunge og en voksen faa lov til at fjolde rundt. Ungen kravlede op i haaret paa mig... Naaaah!
Frokost var i den smukke butterfly and orchids garden, hvorfra vi ogsaa koebte lidt souvenirs. Slutningen paa dagen var en tur til Chiang Mais lokale handcraft gade, hvor vi bevidnede skabelsen af smukke papirsparasoller, laeddersager, thaisilke og juveler.

Er I stadig med?

Loerdag d. 17 Startede vi saa vores trekking tur med vores seje guide Tony (BS christiansen paa thai). Den foerste dag bumlede vi ret lang tid i truck op ad smalle bjergveje, saa en landsby og gik ca. 4 timer til den hyggelige Karen village hvor vi skulle tilbringe natten i en bivuakligenede hytte. Om aftnen spiste vi godt. Tony delte endda hans hjemmefangede froer med os. (som ioevrigt havde dinglet levende i en plastikpose bag paa hans rygsaek hele vejen. Signe: "du faar mig altsaa ikke til at spise dem der. De kigger paa mig!!! Men hun spiste dem altsaa alligevel. "taste like ckicken") Vi sad lid op baalet og snakkede med nogle rigtig soede englaendere og sveitzere.

Soendag d. 18 gik vi et par timer hen til der hvor vi skulle skilles med de andre tourister - Tilsyneladende var Signe og jeg de eneste der havde booket 3 dags tur istedet for 2 dags! Saa red vi paa elefanter i en halv times tid. Jeg sad paa nakken med benene ned mellem dens oerer. Det var noget af en oplevelse at vaere saa taet paa og rokke lidt med op ad bakke og ned ad bakke dybt inde i junglen. Desuden faar alting et helt andet, meget mindre skraemmende perspektiv.
Herefter gik vi 2 t. mere til endnu en Karen village hvor vi spiste frokost og legede lidt med de lokale moegunger. Ej det passer ikke! de var bare saa soede og charmerende og vilde med vores billige, onkelagtige tryllekunstner. Man skulle ikke tro det. Men jeg er faktisk begyndt godt at kunne lide boern. - altsaa nogen. lidt paa afstand, i den rigtige alder:-)
Vi sagde farvel til bornene og gik videre sammen med vores to private guider Tony, 28: den alvorlige og ansvarlige med katteojne og Yohan, 27 den sjove, charmerende som altid saa en lille smule fuld ud! Kl. ca 18 ankom vi til vores lejerplads bestaaende af endnu en hyttebivuak, et koekken/lille stue, en slangeboesseskydebane og det mest fantastiske vandfald som dannede smaa pools ned af bjergsiden. Vi tog selvf. en dukkert foer maden og guiderne afsloerede dered drengeroev-side ved at bruge klipperne som rutsjebane. Av av! Tony fangede en froe: aftensmad:-)
Efter maden sad vi og hyggede i "koekkenet" med et par elefantoel. Tony og Yohan kreerede hjemmelavede kaempecigaretter af tobak og bananblade. Og vi fik et lille indblik i den del af thailand. Yohan fortalte bl.a. at baade hans farbror og faster (begge fra landsbyerne) havde begaaet selvmord sammen med den de elskede fordi deres familier ikke ville lade dem faa hinanden! Uh det var barsk og saa surrealistisk sammenlignet med lille dk. At sidde over et stearinlys midt i junglen og hoere reallife romeo og juliet- historier var helt sikkert en kaempe oplevelse.!

Mandag d. 19 Udnyttede jeg at have naturlige pools lige uden for doeren og lagde ud med en frisk dukkert! Saa morgenmad og en 2 t. travetur, med fjollerier og oeredovende cikadelarm. Herefter proevede vi Bamboorafting, hvilket betyder at man sidder paa en toemmerflaade af bambus mens to Yohan og en anden thaier stager flaaden fremad i en lille stroem. Idyllisk! Lige indtil landsbyens lokale boern og unge begynder at oversproejte en med iskoldt vand under mottoet "no water no fun"!! ja tak!
Tilbage i Chiang Mai, tilbragte vi aftnen i selskab med en masse smukke LadyBoys, dansere og fantastiske kostumer og kulisser. Vi var inde og see cabereten Simon, Chiang Mai. Og jeg lover alle jer fyre paa min emailliste, unge som gamle at i ville have savlet som gale over de deltagende transvestitter! som yohan sagde det da han bagefter saa billederne:"shees a more butiful thana lady!" Vi fik en godnat pina colada med Yohan og Tony. Dem kommer jeg altsaa til at savne!

Tirsdag d. 20 sov vi lidt laenge og smuttede saa i den meget bakkede zoo i Chiang Mai. Der saa vi en masse flotte dyr og fugle og jeg blev tidt oploeftet ved at se at haven faktisk tillod dyrene mere plads end den gennemsnitlige danske zoo. Det hjalp lidt paa den frustration jeg har foelt over alle de indespaerrede og opdraettede dyr!

Onsdag d. 21 Tog vi et thai madlavningskursiu hvor vi kokkererede fried rice, springrolls, papayasalad (min havde to smaa chilier i og kunne naeste ikke spise den. Vores instruktoer, en lille spinkel thai pige kom 8 groenne chilier i!!!!) Chiang Mai noodles (med hjemmelavet currypaste og frisk coconutmilk;;; uhmmm) og sticky rice med mange (den lokale dessert). Meget specielt og maettende. Trillede derfra med tungen i braend! Saa fik vi en lille pedicure og gik amok i falske maerkevaretasker i nightmarket!

Jaja, ved godt der er meget men nu er i der ogsaa snart:-)

Torsdag d. 22 tog vi bussen til bangkok, havde et tilfredsstillende besoeg hos skraedderen og sov hos vores smukke guide Pattama. Magen til gaestfrihed!!

Fredag d. 23 tog vi saa bus til byen Chantabury, hvor et par velmenende, men meget daarligtengelsktalende taxichauffoerer fik os indkvarteret i en bungalow, ca. 25 km uden for Chantabury (hvor absolut ingen talte engelsk og kun faa forstod kropssprog). Formaalet var at vi dagen efter skulle en tur i Ocean seaworld og svoemme med delfiner, men mangel pa kommunikation fik alting ti at se en smule uoverskueligt ud!
Vi kom dog til at snakke med et veluddannet thai par: Koy og King (good for you!) som arbejdede med oekologisk rejefarmeri og som var helt fantastisk gaestfrie! de tog sig lidt af os og hjalp med at booke svoemmeturen.

Loerdag d. 24 Tog vi saa ud til seaworld og overvaerrede foerst deres show, hvorefter vi selv fik lov til at lave kunstner, fodre og svoemme med de utroligt charmerende delfiner. Endnu en fantastisk oplevelse til samlingen.
om aftnen laante vi en scooter og oplevede solnedgangen paa landevejene med vinden i haaret. tro det eller ej men det er faktisk foerste gang jeg proever at koere scooter alene, til meget fornoejelse for de garvede thaiere paa vejen:-)
Vi spiste fancy paa fransk restaurant. 3 retter og drikkevarer for 500 bath ( under 100 kr!)

Soendag d. 25 var bare transport, saa det er ikke saa spaendende men imorgen og de naeste par dage skal nok blive specielle med dykning og maaske lidt festerier:-)

Woooohoooo i gjorde det... haaber det var det vaerd:-) Vil stadig meget gerne hoere om hvad i laver. Det betyder saa meget for mig naar jeg faar mails hjemmefra. isaer fordi man nogengange godt kan foele sig lidt lost i det store thailand!! Men nu kommer jeg ogsaa snart hjem og glaeder mig usigeligt til at se jer igen!

mange knus gram og tanker lea (som har serioest skrivekrampe)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home