Tuesday, February 06, 2007

de foerste dage i New Zealand

hej igen

foerst lige en lille rettelse til min foerste mail... mit nummer i New Zealand er (0064) 2102484208... saa det er det I skal bruge hvis I skal have fat i mig... jeg accepterer naturligvis ogsaa lykonskninger pr. mail ( fin hentydning til de der skulle have glemt at JEG FYLDER 20 IDAG!!:-))

da vi ankom til Auckland d. 9. ordnede vi en masse praktiske ting og faldt derefter om kl 21 af jetlag! d. 10 tog vi saa paa en gratis endagstur rundt i Auckland. vores guide var en super sjov overgearet gut som hed Dan og som startede alle sine saetninger med "okeydokey guys" og sluttede af med "Sweeeeet-as bro" meget underholdende! Han tog os med ud paa bro-vandring hvor man ogsaa kunne lave bungee jump... tror nu jeg venter til Queenstown paa sydoen, det skulle vaere meget smukkere! Nu maa vi se om jeg tor! Dan tog os ogsaa med lidt uden for byen og viste os nogle lokale planter bl.a. the coacoa plant som skulle vaere god mod smaa saar og tommermaend- det husker jeg til senere:-)

d.11 koerte vi fra Auckland til Mercury bay (ogsaa kaldet Whitianga [feeteeanga]- de har nogle ret sjove navne hernede. bl.a. Whakapapa -udtalt [Fak a papa] eller Takapua [take a pu ya]. paa turen stoppede vi og tog en svoemmetur ved Cathedral cove, og om aftenen spillede vi pool og poker paa et hyggeligt hostel. vejret var ikke til saa
meget andet den dag:-(

d. 12 koerte vi fra Whitianga til Rotorua. paa vejen stoppede vi for at gaa en tur i bjergene og tage nogle flotte billeder af den new zealandske natur naar den er smukkest. I Rotorua tjekkede vi hurtigt ind og tog derefter med de andre fra busen ud
at Zorbe (man tager en kaempe plastikbold med et rum i midten, puster den op og haelder vand og 3 backpackers ind i hullet og triller den ned af en bakke... supersjovt med vand, arme og ben alle vegne! -det maa vaere saadan det foeles at vaere i en vaskemaskine! Ham som Signe og jeg rullede med havde et vandtaet kamere, saa I faar billeder naar jeg kommer hjem:-) Om aftnen var vi til Maori-koncert. Maorierne er det originale folk i New Zealand. Det var en helt vild oplevelse at se maendende danse rundt med sortmalede striber i hovedet, oejnene svidt aabne og tungerne langt ude af halsen! Bagefter fik vi et storslaet maaeltid paa aegte Hanaka-maner, dvs. utrolig mort kod som er tilberedt i ca.5 timer i et hul i jorden.

det var saa de foerste par dage i NZ imorgen skal vi ned i nogle grotter og lave Black Water rafting, saa det hoerer i nok om naeste gang:-)

savner nu jer derhjemme mere end jeg troede, saa i maa love at taenke paa mig en gang imellem. taenker hvertfald paa jer!

mange knus Lea (som fylder rund)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home